История:
МАРГАРИТА
Съществуват много истории за създаването на този знаменит коктейл, но коя е истинската е неизвестно.
Най-вероятната история е, че коктейла е създаден през 1948 година. Известната дама от хайлайфа на Далас, Маргарита Саймс ( Margarita Sames) организира коледно парти край басейна във вилата си в Акапулко, Мексико по време на което приготвя коктейл от коантро, текила и сок от лайм. Коктейла има зашеметяващ успех сред гостите й и скоро те го разпространяват в Тексас и Холивуд под името Маргарита.
Коктейлът “Маргарита” днес е един от най-популярните напитки и е бил модифициран по много начини през столетието – приготвен с натрошен лед в миксер се нарича "ЛЕДЕНА МАРГАРИТА" (FROZEN MARGARITA).Когато се прибави синьо Кюрасо - коктейла се нарича "Синя Маргарита" (BLUE MARGARITA). С добавка на ликьор праскова се превръща в "Прасковена Маргарита" (PEACH MARGARITA),а с ягодов сироп или ликьор - "Ягодова Маргарита"(STRAWBERRY MARGARITA).
Приготвяне: (Доза за 4 души)
парченца лимон
едра сол
кубчета лед
1 ¼ чаша прясно изцеден лимонов сок
1 чаша бяла текила
1/3 чаша коняк Коентро
1/3 чаша захар
Всички продукти се разбъркват в шейкър и съдържанието се налива в 4 високи стъклени чаши за мартини, а по ръба им се полепва сол.