Клуб Мармалад - ,,Лъки Партнърс,, ООД
Регламент Състезание за Бармани
,,Flair Time 2,, гр.Пловдив
www.flairtime.hit.bgСпонсори:-Клуб Мармалад
-Ром ,,Bacardi,,
- Скоч ,,Dewars,,
- Енергийна напитка ,,Shark,,
- Бира ,,Heineken,,
Организатор:АстраБар &
www.barmagazin.net(Антон Димитров)
Общи Правила:Състезанието ще се провежда в рамките на един месец в четири кръга.Три квалификациони кръга и Финал на следните дати:
09 октомври 2007г. - Квалификации
16 октомври 2007г. - Квалификации
23 октомври 2007г. - Квалификации
30 октомври 2007г. - Финал
Регистрация на Състезателите за Участие във Flair Time 2:Всички състезатели трябва да се регистрират и потвърдят участие до12.00ч. на 5 октомври 2007г. на телефон: 0899 352 368 Антон Димитров.
На 5 октомври в 13.30ч. ще се изтегли общ жребий за разпределяне на участниците в трите квалификационни кръга и последователността на представяне на състезателите.След изтегляне на общия жребий всеки участник ще бъде уведомен лично по телефон в кой квалификационен кръг ще се състезава.
Допълнително списък с разпределението на участниците за квалификационните кръгове ще бъде изнесен в
www.flairbg.com и
www.barmagazin.net Само първите трима състезатели от трите квалификационни кръга ще участват на големия Финал за определяне на крайния победител.Начало на Квалификациите и Финал - 21.00ч.
Отваряне за Публика(вход свободен) - 20.00ч.
Основни Правила за Състезателите:- Използването на вещи или носенето на дрехи, които са с лого или емблема на продукти различни от тези на спонсорите са забранени.
-Разрешено състезателите да носят дрехи който са с лого или надпис на Бар/Заведение в което работят и представят.
- Флеър подготовката за състезателите ще започва от 16.00ч на самата арена на състезанието..
- Състезанието ще се извършва на бар - стейшън (виж.
www.flairbg.com ) Бар Арена.
- Състезателите са длъжни да използват собствена музика - 1 бр. CD надписан с номера на песента и името на състезателя, която се предоставя на главния съдия до 19.30 часа в деня на неговото представяне.Музиката няма да се миксира или променя от DJ !
- Забранено е използването на флеър (пластмасови) бутилки.
- Използването на пиротехники или огън е забранено.
- Барманите нямат право да използват други продукти и бутилки освен тези на спонсорите…….виж Спонсори.
- Забранено е извършването на флеър с капачките на бутилките.
- Флеър с празна бутилка не се оценява от съдийския състав.
Флеър Състезание: Всеки състезател има 7 минути за приготвяне на 3 задължителни напитки само в една доза и стилно отваряне на 1бр. бира Heineken.Първита напитка и отварянето на бирата трябва да бъдат приготвени в стил Уоркинг флеър/ Флеър на работа.
За приготвянето на първата напитка и отварянето на бирата в стил Уоркинг флеър/ Флеър на работа състезателите ще имат 2 минути от общото 7 минути време.
Всеки състезател е длъжен да започне с отварянето на 1бр. бира Хайнекен.След като я отвори и сервира върху бара състезателя трябва да започне приготвянето на Бакарди-Мохито .
Ако състезателя превиши времето от 2 минути за приготвянето и сервирането на 2-те задължителни напитки той ще бъде санкциониран с наказателни точки за просрочено време (виж.наказателни точки).Състезателя не е длъжен да използва цялото време от 2 минути, когато приготвя задължителните напитки. Времето и последователността, които изискваме за приготвянето на задължителните напитки в регламента на това състезание е с цел съдиите да направят прецизна и честна оценка на състезателите в способността им на Уоркинг флеър/Флеър на работа.След като състезателят приготви и сервира върху бара Бакарди-Мохито , той може да започне приготвянето на останалите две задължителни напитки,който трябва да бъдат приготвени в стил Ексхибишън Флеър/Показаен Флеър.
Задължителни Напитки приготвени в стил Уоркинг Флеър/Флеър на работа:1.Отваряне на 1бр. бира Heineken
2.Бакарди-Мохито
Чаша:Казабланка-365мл.
-12бр. Листа от Мента(предварително подготвени)
-Полвин плод лайм(предварително нарязан)
-1/4 oz. Захарен Сироп(забранено е всякаква манипулация и флеър с бутилката в която е захарния сироп)
-Намачквате на гореописаните съставки(с чукче за намачкване)
-Добавяте лед в чашата
-1 1/2 oz. Бял ром Бакарди
-Доливате с газирана вода
-Разбърквате с Бар Лъжица
-Гарнирате с резен лайм на ръба на чашата
-Дълга сламка
-Салфетка
Вид бутилки,количество и модел наливник/пурер за Уоркинг Флеър/Флеър на Работа:- Бял Ром Бакарди-0.700мл-Пълна до половината-0.350мл.
-Бутилка със захарен сироп- Забранено е всякаква манипулация и флеър с бутилката в която е захарния сироп.
-Наливниците/ Пурерите на бутилките в Уоркинг флеър/ Флеър на работа ще бъдат Модел Spill Stop 285-50 и не може да бъдат подменяни, заради еднаквия предоставен за състезателите стандарт.
Необходимият инвентар,чаши и съставки за приготвянето на напитките ще бъде осигурен от спонсорите и организаторите на събитието.
Задължителни Напитки приготвени в стил Ексхибишън Флеър/Показен Флеър:- След като състезателят приключи с отварянето на бирата и двете задължителни напитки в стил Уоркинг Флеър/Флеър на Работа, може да започне приготвянето на останалите две задължителни напитки който трябва да бъдат приготвени в стил Ексхибишън Флеър/Показен Флеър
3.Бакарди & Кока-Кола
Чаша: Казабанка-365мл
-1 1/2 oz Бял Ром Бакарди
-Доливате с Кока-Кола
Метод: Билд
Гарнитура: Изстискан резен лайм
-Дълга сламка
-Салфетка
4.Дюърс & Шарк
Чаша: Казабанка(уиски)-246мл
-1 1/2 oz Скоч Дюърс
-Доливате с Енергийна Напитка Шарк
Метод: Билд
Гарнитура: Изстискан резен лимон
-Къса сламка
-Салфетка
Вид бутилки,количество и модел наливник/пурер за Ексхибищън Флеър/Показен Флеър:- Бял Ром Бакарди-0.700мл-Пълна до половината-0.350мл.
-Скоч Дюърс-0.700мл-Пълна до половината-0.350мл.
-1бр. кен Шарк
-Минималното количество алкохол в бутилките за Ексхибишън Флеър/Показен Флеър е 15 мл - 1/2 унция.
-Позволено е използването на наливник/пурер Модел 360 -00 Пластик
Необходимият инвентар,чаши и съставки за приготвянето на напитките ще бъде осигурен от спонсорите и организаторите на събитието.
Осигурени напитки / Спонсори-Ром Бакарди
- Скоч ,, Дюарс ,,
- Енергийна напитка ,, Shark ,,
- Бира ,, Heineken ,,
Критерии за оценяване:Определянето на резултатите е базирано от следните категории :
Технически флеър - максимум 250 точкиТрудност - максимум 50 точки
Лекота - максимум 50 точки
Разнообразие - максимум 50 точки
Оригиналност - максимум 50 точки
Бармански умения - максимум 50 точки
Шоуменство - максимум 150 точкиПрисъствие - максимум 50 точки
Спокойствие - максимум 50 точки
Забавление - максимум 50 точки
Промоция на спонсорите - максимум 50 точки Разнообразие на промотиране/представяне на спонсорите - максимум 25 точки
Оригиналност на промотиране/представяне на спонсорите - максимум 25 точки
Наказателни точкиИзспускане - минус 5 точки
Изливане/оливане - минус 5 точки
Счупване - минус 30 точки
Просрочено време ( важи за приготвянето на задължителните напитки в стил Уоркинг флеър ) - за всеки 5 секунди превишено време от предоставените ви 2 минути - минус 15 точки.
Състезателят ще бъде санкциониран с наказателни точки ако превиши общото време от 7 минути - за всеки 5 секунди превишено време - минус 15 наказателни точки.
Нехигиенична процедура - минус 30 точки. Пример: Държане на стъклената чаша с уста, взимане на лед с предмет различен от предназначената лопатка, щипка, шейкър. Изпускане на украсата и използването и след това. Бъркане с ръка в чашата.
Липсваща / неправилна съставка - минус 30 точки.
Неправилна техника / процедура - минус 30 точки.
Незавършена напитка - минус 50 точки. Напитка, в която липсват три или няколко съставки, украса, сламка или салфетка.
Липсваща напитка - минус 100 точки. Напитка, в която напълно липсва или няма никакви съставки.
Бонус - 30 точки плюс, за нито една грешка по време на състезанието.
Максимален брой точки- 480Награден Фонд:Финал:
1. Място - 300 лв.
2. Място - 200 лв.
3. Място - 100 лв.
4. Място - 100 лв.
5. Място - 50 лв.
6. Място - 50 лв.
7. Място - 50 лв.
8. Място - 50 лв.
9. Място - 50 лв.
Спонсорите и организаторите на ,, Flair Time 2 ,,
Ви пожелават успех, много емоции и нови приятели и да дойдете да ни ебете безплатно!!![list]